miércoles, 14 de septiembre de 2011

Servei per a la diversitat sexual d'AFIG

Us recordem que aquest any 2011, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona estem duent a terme el Servei per a la diversitat sexual que pretén ajudar, orientar i informar a persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) que degut a la seva orientació sexual o identitat de gènere són discriminades i pateixen problemes originats per la intolerància i els prejudicis socials, ja sigui en l'àmbit laboral, familiar, social,... Mitjançant recursos d'atenció, educatius i de sensibilització es busca generar solucions positives per resoldre els conflictes i problemes que originen la intolerància i els prejudicis socials dirigits al col·lectiu LGBT.
Per eradicar les diferents expressions de lesbofòbia, homofòbia i transfòbia en tots els àmbits i aconseguir la igualtat de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual o identitat sexual es fa necessari sensibilitzar al públic en general en la no discriminació per motius de l'orientació sexual o de la identitat de gènere promovent campanyes de normalització que possibilitin un tracte igualitari a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.
.
Les principals tasques que desenvolupa el Servei per a la diversitat sexual son les següents:
.
·          Atenció psicològica a persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals en relació amb qualsevol problema derivat  de l’orientació sexual o de la identitat de gènere: acceptació de la homosexualitat i transsexualitat, dubtes entorn a la orientació sexual, rebuig, inseguretat, angoixa,...
·         Assessorament jurídic en: separacions o crisis de la parella homosexual, adopcions de fills i filles i fecundació assistida, matrimoni, tràmits en el Registre Civil, herències, discriminació laboral i agressions homòfobes, recollida i tramitació de denúncies per discriminació.
·         Grups d'autoajuda de gais, lesbianes, transsexuals o bisexuals on poden parlar de les seves vivències i sentiments, conèixer a altres persones amb problemes similars i millorar la seva autoestima.
·         Realització de conferències i debats dirigits al públic en general amb el propòsit d'informar sobre la temàtica LGTB i sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario